Människan - vi lever i en tid... vi har blivit förvirrade av vad som gör oss lyckliga..

27.02.2018

Vi lever i en tid av höga prestationer, krav, anpassning, missanpassning, osämja, våld, konsumtion, press, teknik och missbruk på många sätt.

Det pratas om HSP - High Sensitive Person, Högkänsliga personer.

Är det inte så att de flesta av oss egentligen är högkänsliga men många lägger "locket på" och skärmar av sig och bygger upp murar..? Vi lever i ett samhälle som är skapat för någon form av maskindriven kropp....vi avskärmar oss mer och mer från naturen och "uppkopplar" oss mer och mer i tekniken, konsumtionen och försöker bli identiska med varandra för att samhället har bestämt att vi ska se ut på ett visst sätt, klä oss på ett visst sätt och göra på ett sätt som är "normalt" så att vi passar in!

Vi måste såklart ha regler och struktur men vi måste också börja använda vår intuition, börja känna igen och höra vad hjärtat säger. Vi måste börja lyssna - lyssna på oss själva och varandra!        

Börja arbeta med hjärtat och hjärnan som ett team.

Vi är mer uppkopplade än någonsin och samtidigt har vi aldrig varit mer bortkopplade....vad är egentligen viktigt...vad är det vi vill uppnå...? Ett samhälle som växer pågrund av att vi vill att mer pengar ska vara i flödet - pengarna styr oss.. Ett samhälle som skapar utbrändhet, "väggar", depression, nedstämdhet, kroniska sjukdomar, magproblem, värk, obalanser, osämja.

Eller....

Vi vill ju ha ett samhälle som gör att vi växer som personer, människor och individer.. Vill vi inte egentligen bara, var och en, bara känna glädje, kärlek och lycka...? Vad kan vi som individer bidra för att skapa detta?

Det börjar i dig, med tanken. tanken blir till handling och plötsligt är hjulet i rullning!

Vi har blivit förvirrade av vad som gör oss lyckliga...alla kan nog hålla med om att naturen och det naturliga som hemlagad mat från grunden och njutning i stunden ÄR lyxen i vardagen. Känslan av att tillbringa tid vid havet och i skogen skapar lugn och man känner sig tillfreds, man känner frid och ett inre leende. Man känner sig upprymd och på något sätt blir allting annat oväsentligt....allt annat blir så litet.

Vi vill ju bara finna och känna frid inom oss själva - Emma